Boenden

Segeltorp boende, HVB – hem

Boendet ligger centralt och integrerat i det svenska samhället och erbjuder en fast punkt för barnen och ungdomarna. Här finns trygga vuxna som trivs med sitt uppdrag, hemlagad mat, tydliga riktlinjer, fritidsaktiviteter och individanpassat stöd. Alla barn som går i skolan får dessutom hjälp med läxläsning. Maten lagas på boende och råvarorna är till viss del ekologiska. Barnen och ungdomarna får hjälpa till med såväl matlagning som diskning under handledning av personalen. Det skapar delaktighet och teamkänsla.

Stödboende

Vår stödboenden ligger i ett lugnt familjeområde. en radhus med 4 sovrum. Tvättrum finns i boendet och ungdomarna får lära sig att planera och boka tider för att tvätta sina egna kläder. Det finns parkeringsplats i nära anslutning till boenden som får användas av såväl ungdomarna som personalen. Fastigheterna driftkostnad, el-kostnader och övriga kostnader betalas av Hedera Care.

Bra kommunikationer

Båda lägenheterna ligger centralt i Stockholm med närhet till bra kommunikationer. Ungdomarna har tillgång till pendeltåg, tunnelbana och stadsbussar. Huddinge sjukhus, Flemingsberg Centrum och Södertörns Högskola ligger cirka 15 minuter promenadväg bort. Sätragården har dessutom nära till Sätrastrandsbadet.

Utvecklande miljö

Det finns möjlighet att utföra och vara delaktig i olika aktiviteter i närmiljön. Ungdomarna skriver en lista på vad de vill lära sig, eller förbättra, för att rusta sig för framtiden.

 

Segeltorp boende           Sätra stödboende