Stödboende

Vi har ett stödboende som ligger i ett lugnt familjeområde ett radhus med fyra sovrum. Det finns en tvättstuga i huset och ungdomarna får lära sig att boka tvättid samt att tvätta sina egna kläder. Det finns dessutom parkeringsplats i nära anslutning som får användas av såväl ungdomarna som personalen. Driftkostnad, elkostnad och övriga kostnader betalas av Hedera Care. boende är uppdelat på tre  rum på övervåningen och ett rum på nedrevåning, ungdomarna delar på två badrum på både våningarna. De får var sin egen nyckel till sina rum och illsammans kan 4 ungdomar bo i boende.  Behandlingsassistenter som är kontaktperson ska finnas 3-5 timmar per vecka för varje ungdom och ska även kunna vara tillgängliga genom telefoner och jour.
Det finns tre kategorier i vår stödboende.

Kategori 1 .
Asylsökande ungdomar under asylprocess i åldern 16 – 17 år. Dygnsersättning motsvarar 950 kronor per dygn. I detta Ingår matersättning och 250kr per timme extra kontaktmanskap kan begäras vid behov.  

Kategori 2.
Ungdom med PUT eller TUT i åldern 16 – 17. Dygnsersättning motsvarar 800 kronor per dygn. I detta ingår EJ matersättning och 250kr per timme extra kontaktmanskap kan begäras vid behov. 
kategori 3.
Ungdomar mellan 18 och 21 år med PUT eller TUT. dygnsersättning motsvarar 600 kronor per dygn. I detta ingår EJ matersättning och 250kr per timme extra kontaktmanskap kan begäras vid behov.

 

Bra kommunikationer

Boendena ligger centralt i Stockholm med närhet till bra kommunikationer. Ungdomarna har tillgång till pendeltåg, tunnelbana och stadsbussar. Huddinge sjukhus, och nära Skärholmen Södertörns Högskola och Huddinge sjukhus ligger cirka 30 minuter avstånd. Boende är dessutom nära till Sätrastrandsbadet.

Utvecklande miljö

Det finns möjlighet att utföra och vara delaktig i olika aktiviteter i närmiljön. Ungdomarna skriver en lista på vad de vill lära sig, eller förbättra, för att rusta sig för framtiden.

Tillbaka      mer om Boende       kontakta oss